Loading...
Sass har ansvaret for et fattigere Danmark

Efter mindre end et døgns valgkamp kastede Henrik Sass Larsen (S) sig ud i et arrigt angreb på Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. De to partier bliver ikke stillet til ansvar for deres løfter, lød det fra Sass, der efterspurgte en mere kritisk tilgang til økonomien bag DF’s og LA’s idéer.

I Liberal Alliance lover vi kun, at vores politik vil skabe mere beskæftigelse og mere velstand end noget andet partis. Og vi er så sikre i vores sag, at vi selv har inviteret til den økonomiske granskning af vores politik, som Henrik Sass Larsen efterspørger.
Det er svært at forestille sig en mere kritisk regnemaskine end Finansministeriets, og netop derfor har vi bedt Finansministeriet regne på effekten af vores politik. Svaret er klart: Med Liberal Alliances politik kommer 124.000 flere i arbejde, og væksten stiger med 108 milliarder i løbet af de næste ti år.

De økonomiske og menneskelige gevinster forbundet med en så massiv vækst i velstand og beskæftigelse er åbenlyse. Alligevel afviser Henrik Sass Larsen – ministeren for vækst – at være med. Forklaringen er, at den øgede beskæftigelse vil finde sted i den private sektor, mens den offentlige sektor vil blive mindre.

Socialdemokraterne kalder vores politik for ”et eksperiment, som vil ramme almindelige mennesker”. Det har socialdemokraterne for så vidt ret i – 124.000 almindelige danskere bliver ramt af et nyt job, og alle beskæftigede bliver ramt af lavere skat. Som samfund bliver vi ramt af øget velstand.

Til gengæld er der ikke tale om et eksperiment. Vi har tidligere haft så lav skat, som Liberal Alliance foreslår, og vi har tidligere haft en offentlig sektor med den størrelse, som Liberal Alliance foreslår.
Med Henrik Sass Larsen planer om fortsat at lade verdens største offentlige sektor vokse, er hvert eneste år et eksperiment. Den offentlige sektor er blevet en hæmsko, som dræber vores vækst og gør vores samfund fattigere, end det burde have været. Dette faktum understreges af, at Venstres beskedne forslag om nulvækst – også ifølge Finansministeriet – vil øge beskæftigelsen med 14.000 personer og velstanden med 5 milliarder. Så lidt skal der til.

I Liberal Alliance tager vi gerne ansvar for vores politik, og jo oftere, vi kan få den gennemgået kritisk, jo bedre. Det viser sig nemlig hver gang, at vores politik er bedst for Danmark. Henrik Sass Larsens politik gør derimod Danmark fattigere og fratager 124.000 danskere muligheden for at få arbejde. Det siger Finansministeriet. Det ville klæde Henrik Sass Larsen at tage ansvaret på sig.