Mine mærkesager

Jeg har mange holdninger, men jeg har valgt at fokusere primært på tre mærkesager, som jeg er særligt optaget af.

Læs om dem nedenfor.

Laura Lindahl

Mine mærkesager

Jeg har mange holdninger, men jeg har valgt at fokusere primært på tre mærkesager, som jeg er særligt optaget af.

Læs om dem nedenfor.

Laura Lindahl

En effektiv offentlig sektor

Det kan ikke være rigtigt, at vi med verdens højeste skattetryk ikke kan levere en folkeskole i verdens klasse, et sundhedsvæsen i topform, have pædagoger nok i børnehaverne og sikre vores ældre en værdig alderdom med den hjælp de har brug for.

Problemet er ikke, at der ikke er penge nok. Problemet er, at det sander til i den offentlige sektor. Der bruges alt for mange penge på meningsløse kommunale indsatser, på konsulenter og bureaukrater, der velmenende flytter bunker, men ikke skaber værdi og på projekter som ingen hverken kender eller husker.

Hvis ikke vi vil blive ved med at øge udgifterne i den offentlige sektor uden at opleve bedre velfærd, så er det helt afgørende, at vi kommer til at drive den offentlige sektor mere effektivt. Pengene skal bruges på kernevelfærd – ikke alt det andet.

Det handler først og fremmest om at få mest muligt for pengene men det handler også om at udvise respekt for skatteyderne, der hver måned trækker i arbejdstøjet og sidst på måneden afleverer omkring halvdelen af den tjente løn til fællesskabet.

Jeg mener vi skal konkurrenceudsætte mange flere opgaver, jeg mener vi skal skrue markant op for det frie valg og så mener jeg, at vi skal styrke ledelsen i det offentlige. Blot med de tre simple greb, vil vi få en markant mere effektiv offentlig sektor.

Stem på mig her

Lavere skat

I Danmark betaler vi verdens højeste skatter – for mig er det en værdi i sig selv at lade dig beholde flere af dine egne penge.

Vi bør for det første sænke skatten både i toppen og i bunden. Udover det er rimeligt, vil det styrke dansk økonomi til glæde og gavn for hele Danmark. Men vi bør også fjerne boligskatterne, som er helt urimelig høje – særligt her i hovedstaden. Det er ikke rimeligt at du beskattes hårdt for en bolig, du allerede har købt og betalt.

Derudover skal vi sænke registreringsafgiften på biler markant – så mange flere danskere har råd til en grøn og en sikker bil. Det gavner klima, miljø og trafiksikkerhed. Og så skal vi afskaffe arveafgiften.

Det er ganske enkelt ikke rimeligt at beskatte penge, der allerede er betalt skat af. Vi skal glæde os over dem, der sparer op og skaber noget, de kan give videre til deres børn. Vi skal ikke beskatte dem!

Sidst men ikke mindst skal vi huske, at den velfærd vi alle nyder godt af, den finansieres af vores produktive erhvervsliv. Derfor er rammevilkårene for erhvervslivet særdeles vigtige for et godt velfærdssamfund. Vi bør sænke selskabsskatten, så det bliver attraktivt at investere i danske virksomheder.

Det vil nemlig skabe flere virksomheder, flere arbejdspladser og dermed flere penge til samfundet. Men det vil faktisk også øge lønningerne for den enkelte lønmodtager – og dermed gavner en lavere selskabsskat hele samfundet.

Laura Lindahl
Familie

Plads til alle – også bilisterne

At have en bil er for mange en nødvendighed for at få hverdagen til at hænge sammen. Til og fra arbejde, til fodbold med den ældste den ene dag og til svømning med den yngste næste dag. I sommerhus i weekenden og besøge bedsteforældre indimellem. En bil kan for rigtig mange ikke undværes.

Jeg mener, det er en politisk opgave at sikre, at alle kan finde en p-plads, når de kommer hjem fra arbejde. Det kan ikke være rigtigt, at man skal køre rundt i 20 minutter for at finde en ledig plads – og man derefter skal gå i 10 min med indkøbsposer og små børn under armen.

Vi skal bygge flere p-huse under jorden, som både skaber flere p-pladser men samtidig frigør arealer på overfladen, som kan bruges på eksempelvis skønne grønne områder.